Publikationen

Konferenzbeiträge

2020

R. Bosse*: Snackteller aus Algen – nachhaltige Verpackungen aus Makroalgen. Vortrag (virtuelles Seminar). Bio. Innovation. Stärken. Nachhaltig Verpackt - Biobasierte Materialien und erfolgreiche Strategien für Mehrweg und Recycling. Hessen Trade und Invest GmbH (April 2020)

2019

R. Bosse*, L.C. Hofmann, F. Reimold , B.H. Buck, J. Henjes, I. Enders, W.D. Hoffmann: Macroalgae for food packaging applications. Vortrag. 33rd EFFoST International Conference 2019, Sustainable Food Systems - Performing by Connecting, Rotterdam, The Netherlands (November 2019)

F. Reimold*, L.C. Hofmann, R. Bosse, B.H. Buck, J. Henjes, I. Enders, W.D. Hoffmann: Packaging concept based on macroalgae for food applications. Vortrag. 49th WEFTA 2019, Thorshavn, Faroe Islands (Oktober 2019)

L.C. Hofmann , S. Tretiak *, J. Schwoerbel , R. Bosse , F. Reimold , I. Enders , D. Hoffmann , J. Henjes , B. Buck: Optimization of antioxidant activity in sea vegetables grown in recirculating aquaculture systems (RAS) for further use in an edible film for food packaging. Vortrag. Aquaculture Europe 2019, Berlin (Oktober 2019)

L. Klusmann*, I. Kugler*, R. Bosse, F. Reimold, I. Lang: Optimization of formation and extraction of antioxidant and antimicrobial activity from macroalgae for a biodegradable packaging. Poster. ICYMARE, International Conference for Young Marine Researchers, Bremen, Germany (September 2019)

R. Bosse*; M. Gibis, J. Weiss: Effect and Opportunities on the Use of Starter Cultures in Raw Ham. Institute of Food Technologists Annual Meeting and Food Expo – IFT19: FEED YOUR FUTURE. ePoster. New Orleans, USA (Juni 2019).

2018

R. Bosse*; M. Gibis, J. Weiss: Starterkulturen in Rohschinken - mikrobiologische und technologische Aspekte. Vortrag. Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen – Forum Rohwurst und Rohschinken III, Gerlingen (November 2018)

R. Bosse*, L.C. Hofmann, F. Reimold, B.H. Buck, J. Henjes, I. Enders, W.D. Hoffmann: Screening und Aufbereitung von Grün-, Rot- und Braunalgen zur nachhaltigen Verwendung im Lebensmittelbereich. Poster. Jahrestagung der Gesellschaft Deutscher Lebensmitteltechnologen, Bremerhaven (Oktober 2018)

R. Bosse*, L.C. Hofmann, F. Reimold, B.H. Buck, J. Henjes, I. Enders, W.D. Hoffmann: Screening and processing techniques for macroalgae in food applications. Vortrag, 48th Conference of the West European Fish Technologists’ Association (WEFTA), Lisbon, Portugal (Oktober 2018)